Парламентът даде зелена светлина на покупката на 8 изтребителя F-16. Бойните

...
Парламентът даде зелена светлина на покупката на 8 изтребителя F-16. Бойните
Коментари Харесай

Парламентът даде зелена светлина на сделката за F-16

Парламентът даде зелена светлина на покупката на 8 изтребителя F-16. Бойните самолети разделиха дребната коалиция Обединени патриоти. Само от партията на военния министър Красимир Каракачанов дадоха рамо на покупката на изтребителите. 

" За " договорката със Съединени американски щати на първо четене в пленарната зала ласуваха 124 депутати от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи. " Против " бяха народните представители от Българска социалистическа партия, ВОЛЯ и " Атака ". Разделението в Оперативна програма сподели на електронното табло 11 гласа " за ", 9 " срещу ", а 3 " въздържали се ".

Икономическият министър Емил Караниколов напомни, че с решение на Министерски съвет той е бил избран да ръководи преговорите за индустриалното съдействие. " Аз и Министерство на икономиката от самолети не разбираме. Но имаме цялостно доверие на специалистите, които работиха и смятат, че това е най-хубавият пакет. И в случай че ме питате дали още веднъж бих внесъл в Министерски съвет това предложение - още веднъж ще го внеса ", сподели той пред депутатите.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че персонално е подкрепил програмата за рационализация, само че това не значи, че е трябвало да приеме всички условия по договорката. Той не одобри упреците на Вътрешна македонска революционна организация, че е измежду партиите, които са срещу щатските изтребители, тъй като пазят непознати ползи.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки отново се върна на предизборното заричане на Обединените патриоти за повдигането на минималната пенсия на 300 лева

" Г-н Марешки, в случай че някой лъже непрестанно, вие си направете изводите. Тези, които лъжат, са записали в предизборните си стратегии, че ще желаете рационализация и превъоръжаване. Кой лъже? Това е обикновено за вас, хората видяха кой лъже и кой - не ", съобщи Юлиан Ангелов. Той направи ангажимента, че не е имал поради НФСБ, когато е нарочил две-три партии в Народно събрание, че обслужват непознати ползи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР